Støt op om en grønnere verden

Plant et træ på vores regning, mens du venter på din erstatning

Flyforsinkelse.dk samarbejder med Global Climate Institute og WeForest om træplantning i Etiopien, Zambia og Indien. Når du opretter en sag hos Flyforsinkelse.dk, vil du dermed få mulighed for at plante et træ på vores regning.

Samarbejdet med Global Climate Institute er en del af et større træplantningsprojekt. Formålet med projektet er at plante ny skov og genetablere eksisterende skovområder i samarbejde med lokale bønder i Indien, Etiopien og Zambia. Foruden træplantning samarbejdes der med lokalbefolkningen om at finde bæredygtige løsninger til at undgå skovrydning, forbedre landbrugsteknikker og adfærd. Omlægning til bioenergi, honningproduktion, installering af energieffektive komfurer og etablering af lokale planteskoler er nogle af de aktiviteter, der gennemføres i de forskellige landeprojekter.

Træplantningen og de medfølgende projekter har mange fordele for lokalområdet: flere bønder får mulighed for at blive videreuddannet og få en ekstra indkomst, biodiversiteten øges, risikoen for erosion mindskes, og vandet bindes i jorden og træernes rødder i stedet for at fordampe. Træplantningen bidrager desuden til at opsuge CO2 fra atmosfæren og dermed bekæmpe global opvarmning.

Du kan læse mere om projektet HER.

5 tips til mere klimavenlige flyrejser

Der er mange måder at støtte op om en grønnere verden: du kan plante træer, købe lokale og sæsonbestemte råvarer, spise mindre kød, bruge mindre plastik og meget andet. En af de største syndere i CO2-regnskabet er dog flyrejser. Her får du derfor fem tips til at gøre rejsen en smule mere klimavenlig.
 1. Vælg direkte flyruter
  Fly udleder mest CO2, når de letter og lander. Hvis du flyver direkte, skal du kun lette og lande en enkelt gang, og dit CO2-aftryk bliver derfor mindre end ved rejser med mellemlandinger.

 2. Vælg biobrændstof
  Flere og flere flyselskaber benytter biobrændstof på visse ruter. Hold dig orienteret, så du kan vælge det grønneste flyselskab til din næste flyvning.

 3. Rejs på økonomiklasse
  Der kan være færre passagerer på førsteklasse og business class på grund af de større sæder. Selvom det er fristende at vælge de mere behagelige sæder, er det også dem, som bruger mest brændstof pr. passager. Når du rejser på økonomiklasse, er du med til at sikre flere passagerer pr. fly og dermed et gennemsnitligt lavere CO2-forbrug pr. passager.

 4. Pak let!
  Begræns din bagage: jo tungere fly, jo højere brændstofforbrug. Overvej derfor en ekstra gang, om du har brug for alt i din bagage.

 5. Undgå vandspild
  Flaskevand kræver op til 2000 gange mere energi at producere end postevand fra hanen. Overvej derfor at medbringe en drikkedunk, som du kan fylde op i lufthavnen inden afgang – hvis altså postevandet er sikkert at drikke!
Anmeld din sag og plant et træ