Spørgsmål og Svar

Spørgsmål og Svar

Vores service

 • Hvordan hjælper Flyforsinkelse.dk mig med at få kompensation?

  Når du anmelder din sag hos os, starter vi med at kontakte flyselskabet med kravet. Hvis de ikke svarer eller afviser kravet uberettiget, kontakter vi derefter den pågældende trafikstyrelse eller går videre til retten, hvis det bliver nødvendigt. Vores vedholdenhed er en af årsagerne til, at vi vinder mere end 99% af vores retssager.

 • Hvad koster det?

  Hos Flyforsinkelse.dk betaler du først for vores service, når vi vinder din sag. Får vi ikke medhold i dit krav, er vores service gratis, og vi dækker alle omkostninger til eventuel advokatbistand og retsgebyrer.

  Vores sagsomkostninger svarer til 25% + moms af kompensationsbeløbet. Det vil sige, at: Får du 1.000 kr. i kompensation, vil 312,50 kr. blive fratrukket i sagsomkostninger.

  Vores sagsomkostninger inkluderer hele vores service. Du vil altså ikke komme til at betale mere, hvis din sag skal i retten, eller hvis vi hjælper dig med at få dine ekstraomkostninger refunderet i forbindelse med kravet.


  Sagsomkostninger per kompensationstype (DKK per passager inkl. moms):
  Kompensation iflg. EU 261/04 artikel 7, stk. 1 a): DKK 580
  Kompensation iflg. EU 261/04 artikel 7, stk. 1 b): DKK 930
  Kompensation iflg. EU 261/04 artikel 7, stk. 1 c): DKK 1400
  Kompensation iflg. EU 261/04 artikel 7, stk. 2 a): DKK 290
  Kompensation iflg. EU 261/04 artikel 7, stk. 2 b): DKK 460
  Kompensation iflg. EU 261/04 artikel 7, stk. 2 c): DKK 700

 • Kan jeg selv søge kompensation?

  Ja, alle kan henvende sig direkte til flyselskabet og kræve erstatning for forsinkelser. Men ofte afviser flyselskaberne disse krav med undskyldningen, at forsinkelsen var forårsaget af `ekstraordinære omstændigheder´, og det kan være svært at modbevise. Du bør derfor være parat til at forfølge sagen yderligere i retten og dermed betale advokatsalærer og andre omkostninger. Hvis du vinder sagen, betaler modparten disse udgifter. Du kan læse mere om dine rettigheder i EU's forordning 261/2004.

 • Hvorfor skal jeg bruge Flyforsinkelse.dk?

  Ved at bruge Flyforsinkelse.dk kan du koncentrere dig om andre ting, mens vi tager os af flyselskabet. Flyselskaberne forsøger ofte at gøre det så vanskeligt som muligt for passagererne at kræve erstatning. Vores mange års erfaring og samarbejde med nogle af de bedste advokater er nogle af ​​grundene til, at vi vinder de fleste sager.

 • Hvad indebærer Udbetalingsgaranti ved retssag?

  I visse kampagneperioder tilbyder vi Udbetalingsgaranti ved retssag. Det betyder, at du kan få udbetalt din forventede kompensation af os, så snart vi sender din sag i retten. Du overdrager dermed dit krav mod flyselskabet til Flyforsinkelse.dk. Udbetalingsgaranti gælder for sager, der er oprettet i en gyldig kampagneperiode, og som efterfølgende sendes i retten. Hvis du ikke ønsker at gøre brug af tilbuddet om Udbetalingsgaranti ved retssag, er du altid velkommen til at fortsætte din sagsbehandling på de oprindelige vilkår.

Indsendelse af dit krav

 • Hvordan søger jeg?

  For at opstarte din sag mod flyselskabet, skal du udfylde vores anmeldelsesformular. Ud fra oplysninger om din flyvning beregner formularen, hvor meget du har ret til i kompensation. Hvis det ser ud til, at du er berettiget til kompensation, bliver du bedt om at udfylde dine kontaktoplysninger og indsende din anmeldelse. Derefter vil vi gennemgå din ansøgning og informere dig, om vi kan tage din sag eller ej.

 • Hvilke dokumenter skal I bruge for at starte min sag?

  Når vi godkender din sag, beder vi dig om at uploade nogle dokumenter, der er nødvendige for at behandle dit krav. Vi beder om: En rejseplan fra dig og dine medrejsende med navn på passager(er), afgangstid, flynummer og reservationsnummer. Boardingkort eller billet kan også bruges. En fuldmagt underskrevet af dig og dine medpassagerer, som tillader os at håndtere din sag mod flyselskabet. Få flyselskaber kræver stadig kopi af billed-ID. Det beder vi dig om at uploade, hvis dit flyselskab er iblandt disse. For at kunne åbne dine dokumenter, beder vi dig sende dem som pdf-, jpg- eller word-filer.

 • Hvordan uploader jeg de dokumenter, I skal bruge for at opstarte min sag?

  For at opstarte din sag har vi altid brug for en rejseplan eller flybillet. Du vil oftest have modtaget din rejseplan eller flybillet via e-mail fra flyselskabet, rejsebureauet eller en anden rejseudbyder. I enkelte tilfælde kan du have modtaget den pr. post. Rejseplanen eller flybilletten skal inkludere navn(e) på passager(er), flynummer, bookingreference og afrejsetidspunkt. Hvis du har din rejseplan eller flybillet på e-mail, kan du enten gemme dokumentet på din computer og uploade den til vores system derfra. Eller du kan sende den direkte fra din e-mail til kontakt@flyforsinkelse.dk (husk at inkludere dit sagsnummer). Hvis du kun har din flybillet eller rejseplan i udprintet form, kan du enten scanne, gemme og uploade den til vores system eller sende den på e-mail til kontakt@flyforsinkelse.dk (husk at inkludere dit sagsnummer). Hvis du har en smartphone kan du også tage et billede af din billet eller rejseplan og uploade dette eller sende det på e-mail til kontakt@flyforsinkelse.dk (husk at inkludere dit sagsnummer). I visse tilfælde kræver flyselskabet en kopi af et gyldigt foto id. I disse tilfælde vil vi bede dig uploade eller sende dette til os som beskrevet ovenfor.

  Tjek kompensation

 • Hvordan underskriver jeg min elektroniske fuldmagt?

  For at kunne opstarte din erstatningssag har vi brug for en underskrevet fuldmagt fra dig. For at gøre det så nemt som muligt for dig, kan du underskrive fuldmagten enten på din computer, tablet eller smartphone. På computeren kan du bruge din mus som "kuglepen", mens du kan bruge din finger til at underskrive fuldmagten på tablet og smartphone. På computere med touchscreen kan du også bruge din finger til at underskrive. Hvis du oplever, at vores system ikke anerkender din underskrift, kan du altid slette din underskrift ved at klikke på det røde kryds i nederste højre hjørne af skrivefeltet og derefter forsøge igen. Du kan forsøge lige så mange gange, du vil. Når du er tilfreds med din underskrift, kan du klikke på "godkend" i nederste venstre hjørne af skrivefeltet.

 • Kan jeg søge for mere end en person?

  Ja, du kan tilføje det antal personer, du vil medtage i din sag, under anmeldelsesformularen. Bemærk venligst at vi på et senere tidspunkt vil bede om en fuldmagt underskrevet af alle personer, der deltager i kravet.

 • Hvor langt tilbage i tiden kan jeg søge erstatning?

  I Danmark er forældelsesfristen for disse krav sat til 3 år efter forsinkelsen. Men vær opmærksom på at forældelsesfristen kan være kortere i det land, du har fløjet fra. Derfor anbefaler vi, at du anmelder din sag hurtigst muligt efter forsinkelsen.

 • Kan jeg få erstatning for andre omkostninger forårsaget af forsinkelsen?

  Ja, afhængigt af længden på din forsinkelse skal flyselskabet tilbyde forfriskninger, logi, transport og muligheden for to telefonopkald eller e-mails i ventetiden. Hvis du har haft ekstra omkostninger i den forbindelse eller måtte købe ny flybillet, kan vi hjælpe dig med at få refunderet disse. Det gør vi uden at tage ekstra betaling. Upload venligst dine kvitteringer, når du uploader dine rejsedokumenter.

 • Kan jeg kræve erstatning for en flyvning betalt af min arbejdsgiver?

  Kompensationen følger passageren og ikke den, der har betalt billetten. Hvis du er forsinket under en forretningsrejse, er det dig som passager, der kan kræve kompensation. Dog tilfalder kompensationen virksomheden i de tilfælde, hvor et sådan forhold indgår i virksomhedens firma- eller rejsepolitik.

 • Flyselskabet nægter at betale kompensation. Kan jeg stadig ansøge på Flyforsinkelse.dk?

  Ja, det er ikke ualmindeligt at passagerer bliver afvist på forkert grundlag, når de kræver kompensation direkte fra flyselskabet. Vi ved hvilke omstændigheder, der berettiger dig til kompensation, og vi tager de nødvendige retslige tiltag for at få flyselskabet til at betale. Hvis du har modtaget et svar fra flyselskabet, kan du sende det til os, når du anmelder sagen.

Processen

 • Hvor lang tid tager det?

  Når du anmelder din sag til Flyforsinkelse.dk, kan det tage alt fra et par uger til nogle år, før du modtager din kompensation. Den lange ventetid skyldes ofte flyselskabernes lange svartider eller manglende svar. Hvis ikke flyselskabet vil betale, kan det blive nødvendigt med en vurdering af forsinkelsen fra en af de europæiske transportmyndigheder, der har en gennemsnitlig svartid på 6-12 måneder. Skal sagen i retten, skal du også påregne 6-8 måneders behandlingstid. Den gode nyhed er, at der påløber renter på kompensationsbeløbet i den tid, hvor sagen er indgivet til retten.

 • Hvordan får jeg min kompensation, når sagen er vundet?

  Når vi modtager kompensation fra flyselskabet, sender vi dig en mail, hvor vi beder om dine bankoplysninger. Mailen får du fra vores økonomiafdeling, der bruger mailadressen: post@e-conomic.com. Bemærk at det er en anden e-mail end den, du har modtaget opdateringer fra gennem sagsforløbet. Husk derfor at tjekke dit spamfilter.

 • Flyselskabet har kontaktet mig direkte. Hvad skal jeg gøre?

  En gang imellem kontakter flyselskaberne vores klienter direkte. Som din juridiske partner håndterer vi al korrespondance med flyselskabet, så send venligst flyselskabets svar til vores sagsbehandlere, så vi kan gå videre med dit krav. Nogle flyselskaber overfører kompensationen direkte til passageren. Er det tilfældet så kontakt os straks, så vi kan rådgive dig til, hvad du skal gøre.

 • Kan to virksomheder håndtere min sag samtidig?

  Du kan kun få én kompensation pr. forsinkelse. Hvis flere virksomheder hjælper dig samtidig, kan du ende med at skulle betale sagsomkostninger til alle virksomheder, når din sag er vundet. Derfor er det vigtigt, at du kun bruger én virksomhed ad gangen.

Dine rettigheder

 • Hvilke lande er dækket?

  EU's passagerrettigheder gælder for flyvninger fra alle lande i EU og medlemsstater af EU-forordning 261/2004. Dette omfatter Norge, Island, Schweiz og det vestlige Balkan. Reglerne gælder også for flyvninger til EU og de førnævnte lande, så længe flyselskabet har sin base i et af medlemslandene.

 • Hvor længe skal mit fly være forsinket, før jeg har ret til kompensation?

  For at kunne få kompensation, skal dit fly ankomme mere end 3 timer senere end det planlagte ankomsttidspunkt. Ved aflyste fly afhænger det også af, hvornår flyselskabet informerede dig om ændringen. Men du skal mindst være 2 timer forsinket ved ankomst. Du kan prøve vores beregner for at se, om din forsinkelse giver dig ret til kompensation.

 • Hvor meget kan jeg få i kompensation?

  Kompensationsbeløbet er på mellem 125-600 euro pr. passager. Hvor meget du har ret til, afhænger af distancen, forsinkelsens omfang og om du rejser til eller fra et land uden for EU. Når du har indtastet dine flyoplysninger i vores anmeldelsesformular, kan du se, hvor meget du kan være berettiget.

 • Kan jeg få kompensation, hvis jeg blev omdirigeret til et tidligere fly end planlagt?

  Ja, du har ret til kompensation og bistand, hvis du ved flyaflysning varslet mindre end 14 dage før afrejse bliver omdirigeret til et fly, der afgår mere end to timer tidligere end din planlagte rejse. Hvis din flyaflysning er varslet mindre end en uge før det planlagte afgangstidspunkt, kan du få kompensation og bistand, hvis du bliver omdirigeret til et erstatningsfly, der afgår mere end én time før dit oprindelige afgangstidspunkt.

 • Kan jeg kræve kompensation, selvom flyselskabet betalte mit hotel eller andre omkostninger under forsinkelsen?

  Ja. I henhold til EU-forordningen kan du stadig have ret til en økonomisk kompensation, selv hvis du er blevet kompenseret for kost og logi.

 • Kan jeg få kompensation ved pakkerejser eller charterrejser?

  Ja, EU-forordning 261/2004's kompensationsregler og satser gør sig også gældende for pakkerejser og charterrejser. Ved pakkerejser har du mulighed for at søge kompensation enten gennem flyselskabet eller rejseselskabet, der solgte dig pakkerejsen. Oftest er det nemmere at opnå kompensation gennem rejseselskabet. Flyforsinkelse.dk samarbejder med mange rejseselskaber for at sikre kompensation for de flypassagerer, der berøres af flyaflysning eller flyforsinkelse i forbindelse med pakkerejser.

  Hvad er forskellen på en pakkerejse og en charterrejse?

  En pakkerejse defineres som en rejse, der består af minimum to rejseydelser, herunder transport (f.eks. fly), indkvartering, turistydelse (f.eks. udflugter og liftkort) eller billeje. Rejsen skal desuden være solgt til en samlet pris og have en varighed på minimum 24 timer eller inkludere mindst en overnatning. Charterrejser er pakkerejser, hvor du rejser med fly chartret til formålet.

 • Jeg missede mit forbindelsesfly. Kan jeg få kompensation?

  Muligvis. Hvis de to fly købes som en del af samme rejse, med samme reservationsnummer, kan denne type forsinkelse også give dig ret til kompensation. Prøv vores beregner og se om det er muligt.

 • Kan I også hjælpe ved mistet bagage?

  Desværre er bagage ikke en del af den EU-forordning, som vi arbejder under. Vi anbefaler, at du kontakter dit forsikringsselskab i stedet.

Svartid

 • Hvornår kan jeg forvente et svar fra jer?

  I nogle perioder har vi mere travlt end andre, men vi stræber altid efter at besvare din henvendelse inden for 2-4 arbejdsdage. Hvis du har behov for et svar før, kan du altid ringe til os.

 • Hvornår modtager I svar fra flyselskabet?

  Det varierer fra flyselskab til flyselskab, hvor hurtigt de svarer. Og nogle flyselskaber svarer aldrig. Hvis vi ikke har hørt fra dit flyselskab inden for 6 uger, vil vi tage andre retslige tiltag for at gøre krav på din kompensation.

 • Min sag er hos Trafikstyrelsen. Hvor lang tid tager det?

  Hvert land har sin egen transportmyndighed, som håndterer sager om forsinkede og aflyste fly. Myndighederne håndterer sagerne inden for 6-12 måneder i gennemsnit. Så vi beder om din tålmodighed i ventetiden.

 • Min sag afventer en retssag. Hvor lang tid tager det?

  Det tager normalt 6-8 måneder fra sagen er indgivet til retten, til der er et resultat. Vi opdaterer dig, så snart der er noget nyt, men tøv ikke med at kontakte os, hvis du ønsker en opdatering i mellemtiden.

 • Andre passagerer fra mit fly har allerede modtaget deres kompensation. Hvornår får jeg min?

  Flyselskaberne håndterer hver sag individuelt. Og desværre er det ikke ualmindeligt, at de betaler kompensation til nogle passagerer, men ikke andre. Hvis du vil vide den nøjagtige status på din sag, beder vi dig kontakte vores sagsbehandlere.

Denne hjemmeside bruger cookies
For at forbedre og tilpasse vores hjemmeside, service og annoncer, bruger vi cookies. Cookies bliver gemt i op til 12 måneder efter dit besøg og kan slettes i din browser.
Nødvendige cookies
Disse cookies bruges til at identificere dig som en unik bruger, når du indtaster data på hjemmesiden. De kan ikke fravælges og bliver gemt i max 1 time. Disse cookies kommer fra: flyforsinkelse.dk
Ydeevne- og funktionalitetscookies
For at huske brugerpræferencer, måle og forbedre ydeevnen af elementer på hjemmesiden og for at beskytte dit data fra uautoriseret adgang, bruger vi cookies. Disse cookies kommer fra: flyforsinkelse.dk, google.com, bing.com, facebook.com, trustpilot.com
Statistikcookies
For at måle antallet af brugere, interaktioner og varighed af besøg på hjemmesiden m.m., bruger vi cookies. Disse cookies kommer fra: flyforsinkelse.dk, google.com
Markedsføringscookies
For at kunne tilbyde relevant annoncering, bruger vi cookies til at koordinere vores annoncer på tværs af enheder, hjemmesider og browsere. Disse cookies kommer fra: google.com, googleadservices.com, doubleclick.net, bing.com, bat.bing.com, facebook.com