Kompensation ved flystrejke

Flystrejke: Her er dine rettigheder

FORSINKET PGA. STREJKE
Jan og Lise blev forsinket fra København til Paris pga strejke blandt flypersonalet. Flyselskabet var hurtige til at vedkende sit ansvar og udbetalte kompensationen indenfor to måneder.
JAN OG LISE FIK 3.728 KR. I RETMÆSSIG ERSTATNING.

Strejker blandt lufthavns- og flypersonalet kan være skyld i, at dit fly bliver forsinket eller måske helt aflyst. Men i hvilke tilfælde kan man få erstatning? Se, hvad du har ret til, hvis din flyrejse bliver berørt af en strejke.

Kan jeg få kompensation, hvis mit fly blev forsinket eller aflyst på grund af strejke?

I 2018 afgjorde EU-domstolen, at passagerer har ret til kompensation for flyforsinkelser og -aflysninger, der skyldes strejke blandt flyselskabets egne medarbejdere. Førhen blev alle strejker betragtet som en ekstraordinær omstændighed, også kaldet force majeure. I tilfælde af ekstraordinære omstændigheder er flyselskabet ikke ansvarlig for eventuelle flyforsinkelser eller aflysninger, og passagerer er derfor ikke berettiget til kompensation. Den nye EU-dom gør op med dette princip og tillader flypassagerer at gøre krav på kompensation i visse tilfælde af strejke. Ifølge EU dom C-195/17 kan flyselskabet således være forpligtet til at betale kompensation til passagererne, hvis det er flyselskabets eget flypersonale, der strejker.

Så meget kan du få i kompensation

Du er berettiget til kompensation fra flyselskabet på op til € 600, hvis du er mere end tre timer forsinket ved ankomst til din endelige destination på grund af strejke blandt flypersonalet. Størrelsen på kompensationen afhænger af distancen og hvor lang en forsinkelse, der er tale om. Du kan læse mere om kompensationsraterne i vores afsnit om kompensation.

Få pengene tilbage for din flybillet

Du har ret til kompensation, hvis dit fly bliver aflyst på grund af strejke blandt flypersonalet, og du ikke har fået besked om ændringen mindst 14 dage inden din afrejsedato. Blev flyet aflyst, skal flyselskabet ombooke dig til en ny afgang hurtigst muligt.

Hvis de ikke kan tilbyde dig ombooking, har du ret til at få pengene tilbage for dine oprindelige flybilletter og købe nye billetter. Er de nye billetter dyrere end dine oprindelige billetter, skal flyselskabet kompensere dig for prisdifferencen. Husk dokumentation for at flyselskabet ikke kan tilbyde dig ombooking inden for rimelig tid og gem kvitteringer på de nye billetter.

Du har krav på mad og drikke

Hvis din flyaflysning eller forsinkelse medfører omkostninger til eksempelvis ekstra overnatning, alternativ transport og forplejning, er flyselskabet forpligtet til at refundere disse. Dette gælder så længe, omkostningerne er inden for rimelighedens grænse (luksushoteller, alkohol og cigarretter dækkes som regel ikke). Husk at gemme alle kvitteringerne! Vi hjælper gerne med at få refunderet dine ekstraudgifter. Du skal blot uploade dine kvitteringer sammen med dine rejsedokumenter, når du anmelder din sag.

Vi hjælper dig med at kræve din kompensation

Har du været udsat for en flyforsinkelse eller en aflysning på grund af strejke blandt flyselskabets personale, hjælper vi dig gerne med at få kompensation.

I Flyforsinkelse.dk står vi fast på din ret til kompensation. Vi går hele vejen om nødvendigt - også i retten, for at sikre dine og andre passagerers rettigheder. Opret en sag hos os i dag og få din retmæssige kompensation.


Anmeld din sag her!