Fly vender om: Mor havde glemt sin baby

Det sker meget sjældent, at et fly vender om undervejs på en flyvning, og når det sker, er det oftest på grund af en nødsituation, som f.eks. tekniske problemer eller sygdom blandt passagererne. Ikke desto mindre var det ifølge The Guardian en noget anderledes situation, et par piloter var ude for, da de skulle flyve til Kuala Lumpur. Det saudiarabiske fly måtte nemlig vende om, da det gik op for en passager, at hun havde glemt sin baby i terminalen. Det var først, da flyet var i luften, at hun kom i tanke om, at hendes baby stadig lå i gaten.

"Jeg siger jer, at en passager har glemt sin baby i venteområdet, og hun nægter at fortsætte flyvningen", sagde den ene pilot, da han kontaktede personalet i Jeddahs lufthavn. Flyvelederen i kontroltårnet, der var noget overrasket over beskeden, måtte bede piloten om at gentage anmodningen, som han havde svært ved at tro på.

"Vi har fortalt jer, at en passager har efterladt sin baby i terminalen, og hun nægter at fortsætte rejsen. Kan vi komme tilbage eller hvad?" kan man høre den ene pilot gentage i en video, der ligger tilgængelig på nettet.

"Ok. Vend tilbage til gaten. Det her er helt nyt for os,” siger flyvelederen efter en kort tænkepause og giver piloterne tilladelse til at vende flyet og vende tilbage til gaten, hvor mor og baby blev genforenet. Videoen har efterfølgende fået et hav af positive kommentarer, der roser piloternes villighed til at vende om med det samme for at hjælpe mor og barn.

Videoen af samtalen mellem piloterne og flyvelederen er blevet lagt på YouTube, og kan ses her:

 

 

 

 

 

 

Andre nyheder

Plant dit eget (jule)træ
Rejs nemt til Sankt Petersborg med nyt e-visum
Gode råd til flyrejsen
Flypassager ville på toilettet: Åbnede den helt forkerte dør