Rejs nemt til Sankt Petersborg med nyt e-visum

Den 1. oktober 2019 afskaffede Rusland betalingsvisum til Sankt Petersborg, og besøgende fra Danmark og 52 andre lande kan dermed opleve Ruslands "vindue til Europa" med et gratis e-visum. Det er således blevet både nemmere og billigere at besøge den smukke havneby. 

 

Det kan du opleve i Sankt Petersborg

Sankt Petersborg har oplevet store omvæltninger, siden den blev grundlagt i 1703 af Peter den Store for at tiltrække kunstnere og intellektuelle fra Europa. Byen var blandt andet skueplads for Oktoberrevolutionen, som i 1917 blev startskuddet til den russiske borgerkrig, og under anden verdenskrig var Sankt Petersborg under tysk belejring i næsten tre år! 

Igennem tiden har byen haft flere navne, herunder Petrograd og Leningrad, men en folkeafstemning efter Sovjetunionens fald afgjorde, at byen skulle have sit oprindelige navn tilbage. Siden 1991 har byen ved floden Neva derfor igen heddet Sankt Petersborg. 

Blandt byens mest kendte seværdigheder finder man Vinterpaladset, som i dag huser verdens andenstørste kunstmuseum - Eremitagen. Peterhof-paladset og opstandelseskirken med sine karakteristiske farvede kupler er også velkendte vartegn og et besøg værd. Opstandelseskirken kaldes også Blodskirken og er bygget som et mindesmærke over Alexander 2. af Rusland, som i 1881 blev myrdet på pladsen, hvor katedralen nu ligger.   

Udover de mere kendte seværdigheder findes også et street art museum, et mosaikmuseum (som huses af Opstandelseskirken) og Fabergé-museet med sin imponerende udstilling af Carl Fabergés mesterværker. 

Hvis du bliver træt af kaviar og borscht og savner det skandinaviske køkken, kan du med fordel besøge restauranterne Duo Gastrobar og Gräs x Madbaren, som begge er inspireret af den nordiske gastronomi. 

 

Hvordan får jeg e-visum til Sankt Petersborg? 

De nye visumregler tillader borgere fra 53 lande at besøge Sankt Petersborg og den omkringliggende Leningrad-region, herunder flere mellemøstlige, asiatiske og europæiske stater, inklusiv alle EU-lande med undtagelse af Storbritannien. 

Du kan ansøge om e-visum på det russiske udenrigsministeriums hjemmeside. Dit e-visum gælder i 30 dage, og ansøgningsfristen er minimum fire dage før indrejse. Husk at printe dit e-visum, da det skal forevises ved indrejse. 

 

Andre nyheder

Plant dit eget (jule)træ
Gode råd til flyrejsen
Fly måtte vende om: Mor havde glemt sin baby
Flypassager ville på toilettet: Åbnede den helt forkerte dør​


Kilde: The Moscow Times, Lonely Planet, Wikipedia og TripAdvisor.