Gode råd før juleferien

Når juleferien begynder, bliver der ekstra travlt i lufthavnen. Mange vælger at tage sydpå for at nyde juleferien under varmere himmelstrøg, mens andre tager på skiferie i Alperne. Uanset hvor rejsen går hen, og om du har pakket vinter – eller badetøj i kufferten, har vi har samlet fem gode råd, som gør din tur gennem lufthavnen så nem som mulig.

 1. Check ind online
  En af de bedste måder, man kan slippe for at stå i kø på, er at checke ind hjemmefra. De fleste flyselskaber tilbyder muligheden for at checke ind online via deres hjemmeside eller app. Du kan normalt checke ind 24 timer inden afgang, men det afhænger af dit flyselskab. Fordelen ved at checke ind hjemmefra, er at du får dit boardingkort på mobilen, og du slipper for at printe det eller stå i kø ved selvbetjeningsautomaterne i lufthavnen.
   
 2. Rejs kun med håndbagage 
  Hvis du har mulighed for at rejse med håndbagage og undlade indchecket bagage, kan det også spare dig for unødig ventetid ved check-in-skranken, og du behøver ikke at vente på din bagage, når du er fremme.
   
 3. Tjek flyforsinkelser hjemmefra 
  Trafikken i lufthavnen er særlig slem omkring helligdagene, især omkring juleferien og nytårsaften. Derfor kan det være en god idé at tjekke, om dit fly eventuelt er forsinket. Et godt tip er at hente din lokale lufthavns app eller checke deres hjemmeside, som giver en masse nyttig information om din flyrejse. Du kan blandt andet overvåge dit fly og få at vide, om flyet er forsinket. Når du er i lufthavnen, får du også at vide, hvilken gate du skal flyve fra, og hvornår du skal begynde at bevæge dig mod flyet.
   
 4. Kom beredt til security 
  Sikkerhedskontrollen kan være noget af det mest stressende i lufthavnen. Der er lange køer og mange regler, der skal overholdes. Derfor er det godt at forberede sig lidt inden:
  • Tøm bukselommerne for nøgler, pung, mønter, mobil og andre løse genstande 
  • Tag bæltet af 
  • Tag tablet/computer op af håndbagagen 
  • Opbevar væsker over 100 ml i indchecket bagage og væsker under 100 ml i godkendte plastposer
    
 5. Download underholdning til flyveturen 
  Har du en længere flyvetur i vente, tilbyder de fleste flyselskaber et stort udvalg af film, serier og spil gratis på langdistanceflyvninger. Med et udbud af alt fra klassiske film til nye premierefilm, kan du sagtens få et par timer til at gå. Er det en kort flyvetur, kan du med fordel downloade lidt underholdning på din smartphone eller tablet, inden du stiger ombord på flyet. Mange streamingtjenester, som f.eks. Netflix, Viaplay og Amazon, har en offlinefunktion, som betyder, at du kan downloade deres indhold og se det, selvom du ikke har internetforbindelse. Har du brug for at hvile øjnene lidt, kan du hente en god lydbog på din enhed. Der er nemlig ikke noget som bare at lukke øjnene og lade sig føre ind i en god fortælling. Husk at downloade det på din enhed, hvis du ikke allerede har det liggende i dit bibliotek.

Slap af og nyd ferien!

Til sidst er der kun tilbage at slappe af og nyde ferien.

 

Andre nyheder

Plant dit eget (jule)træ
Rejs nemt til Sankt Petersborg med nyt e-visum
Fly vender om: Mor havde glemt sin baby
Flypassager ville på toilettet: Åbnede den helt forkerte dør